M2M VPN specificaties.png
 
M2M VPN Kosten.png
 
 

Technische specificaties

  • VPN Type: IPsec (IPv4)

  • Encryptie Schema: IKE v1

  • Encryptie Algoritme: 3DES

  • Hash-algoritme: SHA

  • Private Infrastructuur

 

Kosten voor Private VPN

De Private VPN wordt inclusief de benodigde Private APN geleverd voor een vast bedrag per maand. De IoT VPN heeft een minimaal termijn van 12 maanden zodat er geen implementatiekosten in rekening gebracht. Na de 12 maanden is de IoT VPN maandelijks opzegbaar.

€ 249

Per Private VPN per maand. Inclusief Private APN.

 
 
 

Wat is een M2M VPN?

Zonder M2M VPN kan een verbinding alleen worden geïnitieerd door het apparaat zelf. Verschillende firewalls en de Network Address Translation (NAT) voorkomt dat een verbinding vanaf de server mogelijk is. Dit wordt met opzet gedaan om andere gebruikers buiten het apparaat te houden en veilig data sessies mogelijk te maken.

Een 'Virtual Private Network' (VPN) is een verlengstuk van een Private netwerk naar de simkaart. Zie het als een beveiligde tunnel van de eigen server naar het M2M apparaat helemaal afgeschermd van het open internet. Hierna kan een verbinding worden gestart vanaf de server zonder dat het apparaat zelf de sessie moet initiëren. De IoT VPN geeft je volledige controle om bijvoorbeeld via een eigen firewall internetverkeer te inspecteren of snelheden te knijpen.

De M2M VPN regelt alle beveiligingslagen voor een beveiligde verbinding. Er is geen noodzaak voor aparte encryptie- of authenticatie software. Alleen M2M simkaarten die worden geplaatst binnen de VPN omgeving kunnen verbinden met de server. Gebruikers en M2M simkaarten daarbuiten kunnen niet in de beveiligde tunnel komen. Dit helpt de complexiteit van de hardware verminderen en bespaard energie om het apparaat te bereiken.

 
 
 
 
 

M2M VPN toepassingen

 
 
M2M VPN voor deelfietsen

Deel-Mobiliteit

oor bedrijven in de deel mobiliteit levert een M2M VPN veel waarde. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld de mobiele app gebruikt om een fiets van het slot te halen moet een bericht naar het slot worden gestuurd. Zonder VPN zou een kostbaar SMS bericht de verbinding kunnen initiëren. Met een M2M VPN krijg elke fiets zijn eigen IP adres in het Private netwerk en kan beveiligde verbinding zonder extra kosten worden gestart.

M2M VPN voor Pinautomaten

Mobiele pinautomaat

Mobiele pinautomaten verwerken hele gevoelige informatie. Met een M2M VPN kunnen betalingsverwerkers de gehele verbinding encrypten. Het beveiligde Private netwerk scheidt de gevoelige betalingsgegevens dan volledig van het open internet.