Customise.png
 
Customise.png
 
 

Technische specificaties

  • Vast IPv4 adres

  • Communicatie op alle poorten is toegestaan

    Verbinding helemaal afschermen van het open internet? Bekijk de mogelijkheden van een M2M VPN.

 

Kosten voor SIM met vast IP

We bieden de mogelijkheid een vast IP adres per SIM toe te wijzen. De kosten zijn per maand en maandelijks opzegbaar. Er zitten geen opstartkosten aan het vaste IP adressen.

€ 5

Per vast IP adres per maand

 
 
 

Wat is een Vast IP adres voor een M2M Simkaart?

Internet verbindingen faciliteren informatie-uitwisseling van A naar B. Om een verbinding op te zetten, hebben de verzender en de ontvanger een (IP) adres nodig.

Bij de wereldwijde uitrol van het internet is het aantal gebruikers enorm gegroeid. Met meest gebruikte Internet Protocol versie 4 (IPv4) kan maximaal 3.706.452.992 publieke IP adressen faciliteren. Omdat meer en meer apparaten een internet verbinding nodig hebben, zijn IP adressen schaars geworden.

Mobiele netwerken gebruiken Netwerk Adres Translatie (NAT) om meerdere aansluitingen via één IP adres te met het internet te verbinden. Een nadeel hiervan is dat het niet mogelijk is om vanuit het internet een datasessie op te zetten met de simkaart.

Olivia kan dit probleem oplossen door een vast IP adres aan de simkaart toe te wijzen. Door het IP adres kan de m2m simkaart direct worden benaderd. Het IP adres is exclusief voor de simkaart en is altijd op dit adres te benaderen.

 
 
 
 
 

M2M toepassingen voor vaste IP adressen

 
 
Vast IP voor camera

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met een behulp van een simkaart vereisen een IP adres om ze te kunnen benaderen. Door verbinding te maken met het IP adres van de camera kan er worden ingelogd op de camera om een livestream op te zetten.

Vast IP adres digital signage

Digitale billboards

Het is belangrijk om content op digitale billboards actueel te houden. Regent het? Dan wil je daarop kunnen inspelen. Maar hoe doe je dat op afgelegen locaties zonder vaste internet verbinding? Met een simkaart met een vast IP adres kan je eenvoudig de nieuwe content naar het billboard uploaden.