APN specificaties.png
 
Private APN pricing.png
 
 

Technische specificaties

  • Vrij keuze van APN naam

  • Standaard: Network Address Translation

  • Optioneel: Publieke IP adressen

  • Optioneel: Combineer een Private APN met een M2M VPN

 

Kosten voor Private APN

De kosten voor een Private APN zijn op maandelijkse basis. Een Private APN heeft een minimale contracttermijn van 12 maanden. Hierdoor zijn er geen implementatie kosten.

€ 99

Per Private APN per maand

 
 
 

Wat is een Private APN?

Een APN is een gateway tussen een mobiel netwerk en een andere virtuele wereld. Onze standaard APN Olivia bijvoorbeeld, verbindt het mobiele netwerk met het internet. Een APN beheert en verbindt de protocollen die gelden binnen die netwerken. Zo regelt de APN de uitgifte van IP adressen aan SIM kaarten bijvoorbeeld.

Iedere SIM kaart heeft ten minste één APN toegewezen gekregen in een mobiele netwerk. Wanneer er meer dan één APN is ingesteld op een SIM kaart dan kan deze kiezen welke gebruikt wordt. Een SIM kaart met meerdere APN’s heeft toegang tot meerdere virtuele werelden (internet, VPN tunnel A, VPN tunnel B. etc.). Dit kan handig zijn wanneer één SIM kaart wordt gebruikt voor meerdere IoT oplossingen. 

Een Private APN stelt je in staat om netwerk parameters aan te passen in jouw voordeel. Zo kan je IP adressen statisch maken (zodat iedere SIM altijd hetzelfde IP adres gebruikt). Verder kun je de verbinding beter beveiligen door username/password authenticatie of te dwingen.

 
 
 
 
 

M2M toepassingen voor Private APN

 
 
Private APN voor laadstations

Elektrische laadpalen

Oplaadstations worden aangelegd op plekken zonder een vaste internet verbinding en zijn daarom vaak verbonden via een M2M Simkaart. Het station verwerkt verschillende datastromen, bijvoorbeeld statistieken over het stroomverbruik. Daarnaast verwerkt een laadstation de betalingen van een gebruiker. De pinautomaat vereist een beveiligde VPN verbinding met een betalingsverwerker.

Door twee APN’s toe te wijzen aan één M2M Simkaart kunnen beide datastromen worden verwerkt. De eerste APN verbindt de SIM met de VPN van de laadpaal leverancier. Terwijl de de tweede APN kan worden getermineerd op de VPN van een betalingsverwerker.


Private APN voor auto's

Connected Cars

Connected cars bieden allerlei verschillende infotainment systemen, zoals Spotify en Google Maps. Om deze diensten te kunnen gebruiken moet de M2M Simkaart verbinding kunnen maken met het internet. 

Tegelijkertijd wil de fabrikant van de auto allerlei datastromen via een VPN naar zijn eigen systemen sturen. Door gebruik te maken van een dual-APN opstelling kan één SIM kaart beide datastromen op een veilige manier faciliteren.