Diefstalbeveiliging instellen voor je SIM kaart

De theft protection (diefstal beveiliging) functionaliteit blokkeert het dataverkeer van uw SIM kaart wanneer deze wordt ontvreemd. Wanneer uw SIM kaart een datasessie start vanuit een ander apparaat, dan zal het netwerk de hardware wissel detecteren en de datasessie blokkeren.

Hoe zet u theft protection aan op uw SIM kaart:

1. Controleer of de SIM kaart op de status 'Active' of 'Paused' staat. Deze functie werkt alleen bij SIM kaarten die geregistreerd zijn bij het netwerk.

2. Zet ‘Theft protection’ aan op uw SIM kaart in het SIM management platform door op het slotje in het SIM overzicht te klikken, of via API.

3. Wanneer de SIM kaart zich aanmeldt op het netwerk zal de combinatie SIM kaart (IMSI) en apparaat (IMEI) worden opgeslagen.

4. Als de SIM kaart een datasessie probeert op te zetten vanuit een ander device (andere IMEI) dan zal de poging geblokkeerd worden door het netwerk.

Let op dat:

  • Theft protection alleen aangezet kan worden op SIM kaarten met de status 'Active' of 'Paused'

  • De SIM status niet wijzigt wanneer de theft protection ingrijpt. De datasessie wordt enkel geblokkeerd. Wanneer u de SIM kaart weer terug in het geregistreerde device stopt, of de theft protection deactiveert, dan kan het apparaat weer verbinding maken met het netwerk.

  • Theft protection blokkeert geen inkomende of uitgaande SMS-jes

Roel van der Meer