Uitleg over je M2M Factuur

We leggen je graag alle details uit over de berekening van het dataverbruik van je M2M Simkaarten. De verbruiksberekening begrijpen kan je helpen om je M2M toepassing zo efficiënt mogelijk in te richten.

Factureringsperiode

De factureringsperiode voor alle SIM kaarten is één kalendermaand. Een nieuwe periode start op de 1e dag van de maand om 00:00:00 uur (CET) en eindigd op de laatste dag van de maand om 23:59:59 (CET).

Maandafrekening

Al onze maandelijkse kosten worden pro rata verrekend in het voordeel van onze klanten. Als een SIM kaart geactiveerd wordt op 16 oktober, en de SIM staat op een €1/maand bundel, dan betaal je:

(31 in maand - 15 dagen niet-actief) / 31 dagen = 52%

De maandelijkse kosten voor oktober zijn in dat geval: 0,52 * €1 = €0,52 

Afronding

Datasessies worden op 2 manieren verrekend: Per datasessie en per Call Detail Record.

  • Iedere datasessie wordt naar boven afgerond op 1 kilobyte (1000 bytes). 

  • Elke 6 uur wordt een Call Detail Record gegenereerd wanneer de data sessie open staat. Een CDR wordt ook naar boven afgerond op 1 kilobyte.

We moedigen je aan om deze informatie in jouw voordeel te gebruiken. Stuur bijvoorbeeld meerdere temperatuurmetingen in één keer, in plaats na elke meting. Deze aanpassingen besparen dataverbruik en energieverbruik.

SMS berichten

Alleen SMS berichten verstuurd door het apparaat (SMS MO) en SMS berichten verzonden vanuit het SIM management platform worden in rekening gebracht. 

Prijzen voor SMS:

SMS verstuurd door apparaat (SMS MO) €0,10/bericht
SMS ontvangen door apparaat (SMS MT) Gratis
SMS verstuurd vanuit SIM management platform €0,03/bericht

SIM statussen

Er zijn 4 SIM statussen die je aan een SIM kaart kan toewijzen. De verschillende statussen hebben implicaties voor de service en tarifering. 

SIM Status Service Facturabel Omschrijving
Test ready Alle diensten zijn beschikbaar Nee Als de Simkaart data gaat gebruiken, zal deze automatisch overschakelen naar Active. Het is niet mogelijk om terug te gaan naar 'Test Ready' als een SIM eenmaal geactiveerd is.
Active Alle diensten zijn beschikbaar Ja
Paused Alle diensten zijn geblokeerd Ja, maandelijkse kosten Pauzeert tijdelijk alle communicatie
Deleted De verbinding is niet meer beschikbaar Nee Het is niet meer mogelijk de Simkaart te heractiveren.
Roel van der Meer